Resuming podcast

5 de Juny de 2018 a les 14:39

Es talla el trànsit al c. Dr Barraquer fins dijous

Compartir

S’han de substituir les rajoles que hi ha al tram final, a tocar amb el Terraplè, i s’asfaltarà. Una reparació que es fa només 8 mesos després d’haver-se acabat l’obra

L’actuació durarà tres dies, des d’avui dimarts i fins dijous, i suposarà substituir les peces de pedra que hi ha a la part final, que toca amb el passeig del Terraplè, s’asfaltarà i es pintarà de vermell. Les rajoles de pedra s’han mogut pel pas continuat de vehicles i finalment l’ajuntament ha decidit canviar el ferm.

L'obra es fa al tram final, a tocar amb el ps del Terraplè

 S'han de treure les rajoles i asfaltar el tram, que es pintarà de vermell

Limitacions de trànsit
Com a conseqüència no es podrá circular pel carrer Barraquer, entre la pl. del Mercat i ps Terraplè. Es garanteix l’accés als guals tant d’entrada com de sortida pel c. Rafael Casanova, perquè el carrer està tallat a la cruïlla amb Terraplè. També està prohibit aparcar a la zona blava de tot aquest tram. Els vehicles que van al c. Rafael Casanova per Rubió i Ors hauran de continuar fins a la pl. de la Creu.


Una obra nova que ja s’ha de reformar
L’obra de reforma del carrer es va dur a terme entre el juliol i l’octubre de 2017, en el tram entre el carrer Rafael Casanova-pl. del Mercat i el Terraplè. El Dr Barraquer es va tranformar en una via de plataforma única, també es va canviar l’arbrat i l’enllumenat. S’ha mantingut una franja central pavimentada per la circulació de vehicles i la zona blava d’aparcament, excepte el tram que travessa el passeig del Terraplè, on s'hi van col.locar rajoles, i l’espai de vorera. L’actuació va suposar una inversió propera als 200.000 euros. Aquesta nova obra, ha costat uns 14.000 euros.

 

No es pot circular perl c. Dr Barraquer mentre durin les obres, ni estacionar a la zona blava

Els veïns que tinguin gual sí que podran accedir-hi

Un problema recurrent?
Aquest canvi de material en carrers que es converteixen en plataforma única no és cap novetat. El passat mes de gener es van treure els panots que hi ha al c.Carril, al tram entre la pl. de la Bàscula i la pl. de l’Estació perquè, degut al pas de vehicle, es movien, estaven deteriorats, i a més la pols que s’acumulava entre panot i panot quan plovia es convertia en fang que baixava fins a la pl. de la Bàscula. A la pl. de l’Estació, a més, ja fa uns anys també es van haver de treure les peces que hi havia perquè es movien pel pas dels vehicles i la part de calçada es va asfaltar.
El febrer de l’any passat, el 2017, es van fer les obres per renovar el paviment d’un tram del carrer Rafael Casanova, entre el passatge de la Sardana i la pl de la Creu, per actualitzar-lo. En aquest cas es va realizar ja que l’obra tenia deu anys (quan es va convertir en plataforma única) i es va decidir canviar el material i les peces del paviment perquè fos igual a tot el carrer, que ara ja és de plataforma única des de la pl. de la Creu fins al carrer Molí.

Crítiques dels constructors al disseny dels carrers

En l’últim número de la revista de l’ACM (Agrupació de la Construcció de Molins de Rei), el passat mes de febrer, el col•lectiu critica la forma com s’han dissenyat les plataformes úniques en els últims anys i la poca uniformitat i coherència que tenen els carrers, i li proposen a l’Ajuntament que es dugui a terme una revisió de cara a futures actuacions per buscar solucions més unificades. En aquesta línia, en un article afirmen que “els nostres carrers són un mostrari d’acabats diferents, llambordes de tot tipus i dissenys diversos que acaben fent mal d’ulls a qualsevol que tingui una mica de mirada crítica. Semblava que amb el segon tram dels carrers Major i de Baix, s’aconseguiria una certa unificació de criteris i materials, però no ha estat així i la dispersió i disbauxa han continuat”. De les obres al a pl. de la Creu es fixen especialment en la cruïlla entre Carril, Pi i Margall, Pere d’Espallargues i Rafael Casanova “amb un conjunt de solucions inqualificables, llambordes de 4 tipus diferents i, sobretot, amb una geometria molt difícil d’entendre”.