23 de Maig de 2025 a les 13:45
El nou equipament serà per l'alumnat de l'escola durant l'horari lectiu i fora d'aquest període el podran fer servir les entitats esportives per entrenar i fer els partits de lliga.
Aquest pista poliesportiva es tira endavant per donar resposta a la demanda que hi ha dels clubs i entitats esportives de la vila, que han anat creixent any rera any. L’últim poliesportiu que es va construir va ser el de l'escola La Sínia, el 2009, i des de llavors s’ha passat de 700 esportistes a 1200. Ara, aquest projecte que replica el funcionament de la pista de La Sínia, es vol donar resposta a aquesta demanda que fa anys que està sobre la taula.
El poliesportiu tindrà una superfície de 2.162 m2, comptarà amb nou vestidors, sis pels equips i tres pels àrbires i l'aforament de la grada serà de 290 localitats. Tindrà dos accessos independents, un des de l'interior de l'escola i l'altre amb accés des del carrer. Donarà servei als esports de pista: handbol, bàsquet, futbol sala, patinatge, hoquei i volei que faran els entrenaments durant la setmana i els partits de temporada els caps de setmana.
Obres paral·leles
Abans de fer l’obra del nou poliesportiu s’han de fer altres actuacions com habilitar una zona d’aparcament al carrer 1r de maig perquè l'aparcament que hi ha ara davant de l’escola s’elimina per construir-hi una carpa provisional que farà de gimnàs de l'escola mentre es construeixi el poli. Aquesta carpa, de 35x20m, també donarà servei a les entitats esportives fora de l'horari lectiu de l’escola mentre es fan les obres. També s'ha d'enderrocar l'actual edifici del gimnàs que es farà durant les vacances escolars d'aquest estiu. L'obra del poliesportiu començarà a finals de desembre o principis de gener i tindra una durada d'uns 15 mesos.Es preveu que pugui començar a funcionar la temporada 2027/28. El pressupost és d'uns 4,2 milions d'euros.
L'edifici canviarà la fesomia del barri pel el disseny i l'alçada que té. Serà un edifici singular, amb una coberta en forma d'ona, amb plaques fotovoltaiques pel seu consum energètic i amb obertures naturals als laterals que permetran l'entrada de llum natural