19 de Juliol de 2016 a les 7:30
L’ajuntament ha presentat el cartell de la Festa Major, obra de Meritxell Salvador, membre del Cercle Artístic, que ha guanyat el concurs que s’ha fet aquest any per triar el cartell anunciador, que té un premi de 900 eur bruts. És el primer cop que es convoca un certamen per triar l’obra que serà la imatge de la festa, ja que fins ara es feia per encàrrec directe. En total s’han presentat 10 obres i la proposta de Salvador és la que més ha agradat al jurat: una il•lustració que té com a protagonista un castell de focs que miren infants que duen penjats mocadors representatius de les colles de foc i dels gegants. El jurat l'han format l'alcalde, Joan Ramon Casals; el regidor de Cultura, Xavi Paz; Marc Redorta, cap de Comunicació; Guillém Urbà, fotògraf i autor del el 2014; Susana Jiménez, presidenta del Cercle Artístic, i Aïda Galceran, estudiant de Belles Arts.
L’autora ha explicat que volia reflectir com “el conjunt de totes les entitats conformen la festa que està feta des dels propis vilatans i per als vilatans. Hi ha un munt d’activitats diverses per a tothom i he volgut mostrar la germanor i la complicitat que hi ha entre totes les entitats que formen la festa”
Meritxell Salvador, guanyadora del concurs
Els Dracs pregoners
El pregó es farà el 28 de setembre i seran els membres del grup de música Els Dracs els encarregats d’obrir oficialment la festa. La formació va ser pionera de la música pop-rock catalana, van assolir l’èxit el 1965 i van fer el seu últim concert l’agost de 1970.
El 1962 ja van començar a fer concerts, llavors s’anomenaven els Five Stars, versionaven cançons angleses i italianes i després van esdevenir Els Dracs. El grup estava format per Jordi Carreras, cantant; Miquel Olivé, teclat; Vicenç Carós, bateria; Faustino García, guitarra; Manel Cordero, guitarra, i Alfret Pla, baix.
Al grup se’l considera pioner en el pop català, tot i que va debutar, amb un EP cantat en castellà. Els joves artistes van desenvolupar, paral.lelament una carrera en català i amb un altre segell, Concèntric. La gran aportació de Els Dracs va ser traduir al català els èxits dels Beatles, els The Animals, Adamo. El 65 va ser un any frenètic pel grup. A més de les gravacions en castellà va sortir el seu primer EP en català; va ser el disc més venut de Concèntric i la versió de La casa del sol naixent un autèntic èxit en las emissores catalanes.
Enguany, també en el marc de la Festa Major i amb motiu dels 50 anys de la gravació i publicació del 1r disc, es farà una exposició, amb la intenció de posar en valor el grup, commemorar l’efemèride i fer una mirada retrospectiva a la formació que té seguidors arreu del món, encara avui, dècades després de la seva desaparició. Manel Cordero, guitarra, ha volgut destacar què van suposar els Dracs: “en aquell moment vam fer un tipus de cultura, música en català, i vam ser el primer grup de rock en català que vam tocar a llocs emblemàtics, com el Teatre Romea i el Palau de la Música”.
Membres dels Dracs,durant la presentació: Miquel Oliver, teclat; Jordi Carreras, cantant; Manel Cordero, guitarra, i Sergi Carós, fill del difunt Vicenç Carós, bateria