Resuming podcast

12 de Febrer de 2016 a les 7:45

Comencen les obres per rehabilitar l’edifici del Molí

Compartir

L’actuació suposa consolidar l’edifici, mantenir l’estructura i els elements que tenen valor històric i habilitar-lo per poder-hi tenir dependències per a ús públic, a la planta baixa i 1r pis, i la nova biblioteca, a les plantes 2a i 3a.


L’obra l’està executant l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i va començar el 14 de gener, amb 8 mesos de retard. S'allargaran fins a finals d’any i les obres de la nova biblioteca començaran a principis del 2017. La previsió és que el primer trimestre del 2018 estigui acabada
Les obres tenen un pressupost 1.5 meur, finançats per l’Ajuntament i l’AMB i serviran per reformar tot l’edifici que té 4.159 m2. La futura biblioteca, de 2.500m2, es repartirà entre les dues plantes superiors.

La segona planta serà l’accés i l’espai principal de la biblioteca, i també comptarà amb una sala d’actes.

 

La tercera i última planta de l’edifici, que està sota coberta, tindrà una zona d’estudi

 La tercera planta tindrà claraboies, es mantindrà l’estil de coberta amb travesses i es mantindran les encavallades. 

A la planta baixa i al 1r pis (fotografia) encara no s’ha establert quines dependències, equipaments o serveis hi haurà, i es definirà en el pla d’equipametns que l’ajuntament s’està elaborant i que estarà enllestit d’aquí un any. La intenció del govern és fer un procés de participació ciutadana per decidir què hi ha d’anar.

L’alcalde Joan R. Casals, i el regidor de Cultura i 1r tinent d’alcalde, Xavi Paz, han destacat que amb aquesta actuació s’assoleixen dos objectius: reformar i rehabilitar el Molí i construir una nova biblioteca i, alhora, l’actuació suposarà dinamitzar la vila.

Una reivindicació històrica
Aquest edifici històric de l'antiga fàbrica "Ferrer i Mora" coneguda com el Molí, data del 1856 i va ser la primera fàbrica tèxtil de la vila. L’ajuntament i responent a una demanda social va decidir recuperar aquest emblemàtic edifici. A finals dels anys 90 es va crear la Plataforma Salvem el Molí, impulsada per membres de l’Associació d’Amics del Museu i persones a títol individual que va fer recollida de signatures i una campanya, a través de la revista El Llaç perquè no s’enderroqués. Gairebé dues dècades més tard, finalment, s’ha començar la rehabilitació.