24 de Febrer de 2016 a les 9:18
Davant la gran quantitat de gent que visita aquesta zona natural i amb l’increment de les activitats organitzades de gran format, com curses o caminades, des del Consorci del Parc de Collserola es disposen a establir nous criteris per regula-les. Per decidir què i com fer-ho crearan una taula formada per representants dels 9 municipis que integren el parc, entre ells el nostre.
Des del 2010 que Collserola és Parc Natural i es calcula que cada any el visiten entre 3 i 3,5 milions de persones.
Salt d'aigua a la Rierada
La regulació de les activitats massives té dos eixos bàsics: es marcarà per on poden transcórrer, per quins camins o circuits es poden fer curses o caminades, i per quins espais que són reserva natural no s’hi pot passar. En aquest sentit, ja hi ha uns mapes marcats que ho estipulen i . També s’estableix el màxim de persones que poden participar-hi i el límit s’ha posat en 500 persones. Pel que fa a les curses i activitats nocturnes, de moment es mantindrien les dues que s’havien autoritzat per aquest 2016, però la intenció del parc és que no se’n facin, que no hi hagi activitat a la nit.
Isabel Raventós, Cap del Servei d’Ús Públic del Parc de Collserola, destaca que “hem d’entendre per què recomanem que algunes activitats s’hauran de fer per unes pistes i no es podrà entrar en zones que són reserva natural. Aquest és l’objectiu, no estem dient que la gent no pot anar a Collserola, sinó que s’ha de respectar la natura i aconseguir que la nostra petjada tingui el mínim impacte”.
El Parc de Collserola té una massa forestal de 8.000 hectàrees, està en plena àrea metropolitana de Barcelona i 9 municipis (Barcelona, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, El Papiol, Sant Cugat del Vallès , Cerdanyola del Vallès ,Montcada i Reixac) estan dins del Parc. Des del Consorci volen recalcar que Collserola no és un parc urbà, sinó un espai natural que cal conservar.